Så spelar du på hästar

Travsport är väldigt stort i Sverige och det är många som spelar på hästar. Det finns flera olika spelformer att välja bland. För att bli en bra spelare på travsport gäller det att läsa på och bygga upp en bra kunskap kring sporten. Travsport kan enklast beskrivas som en hästkapplöpning där hela ekipaget består av en häst och en kusk i en typ av sulky. Flera ekipage tävlar mot varandra på en oval bana och hästen är endast tillåten att förflytta sig i gångarten trav. Travsport är en av det största sporterna i Sverige. Du kan spela olika spel när det kommer till trav och däribland kan du spela andelar till v75 som är väldigt populärt. Andelsspel ger dig chans att vinna större men med en mindre insats eftersom du köper en del i ett större system. När du ska spela andelsspel är det alltid viktigt att du läser på om vad det innebär och vilka risker som finns. Det är inte sällan som det är kunskapen som avgör om det blir vinst eller inte. Ju mer kunskap du har om olika hästar desto större chans har du att påverka ditt resultat. Populära spelformer inom travsport: • Dagens dubbel • V75 • V64 • Top 7 • V86 • V4 • V65

Hitta spelvärda hästar

Att spela på trav handlar mycket om långsiktighet. Det är inte sällan som det tar några år innan storvinsten kommer för många spelar. Det är mycket som måste klaffa för att du ska vinna. Det är inte bara din egen kunskap som spelar roll utan kuskar kan ta dåliga beslut under tävlingens gång, väder och vind påverkar och hästar kan galoppera eller underprestera. Men det du kan göra för att bli bra på travsport är att läsa på och skaffa dig en gedigen kunskap om hästar och sporten. Om du ska spela på trav behöver du ha en acceptans kring att du kommer att förlora, det är inte varje vecka som du vinner På grund av det ska du inte spela för mer pengar än vad du har råd att förlora.

Analysera olika hästar

För att spela på ett långsiktigt sätt är en väg att gå att spela på spelvärda hästar, hästar vars vinstchans underskattas. Det innebär rent praktiskt att hellre du satsar på underskattade skrällar än överspelade favoriter. Du måste dock ha en stor dos av tålamod i väntan på den där stora vinsten men när den väl kommer blir du förhoppningsvis rikligt belönad. Det är ofta som spevärda hästar ger med långsiktiga resultat. För att hitta dessa spelvärda hästar är det en bra idé att utnyttja lopparkiv för att bedöma olika hästar. Det är bra att kolla hur hästarnas form verkar vara och gör en analys av statistiken. När du har tillräckligt med kunskap om hästarna som ska vara med i spelet kan du kolla hur många procent hästarna är spelade. Det krävs en hel del känsla och erfarenhet för att kunna plocka ut bra hästar. Genom att analysera kommer du även att kunna se vilka hästar som är bäst och därigenom hitta vinnare.